Ilire Ademaj është një nga klientët e FINCA-s, e cila me një hua të vogël u mundua të arrijë ndryshime të mëdha për të ndërtuar një të ardhme më të mirë për familjen e saj.

Ilirja është nga Gjakova, vendi i cili ishte më i prekur nga lufta në Kosovë. Ajo është 45 vjeçare, nënë e dy fëmijëve, grua dhe një sipërmarrëse e suksesshme. Ajo qysh në fëmijërinë e saj punoi në biznesin e veshjeve tradicionale, dallamave dhe jelekëve për martesa, pasi që nëna e saj punonte po ashtu në këtë lëmi. Kjo punë i flinte në zemër dhe e bënte me shumë pasion, sa që edhe pas martesës ajo e vazhdoi duke i përkushtuar më shumë mund dhe kohë. Në atë periudhë kohore ekonomia e vendit ishte e rëndë dhe e detyroi atë të bënte punë të pandalshme.

Pasi që i mungonin mjetet për punë, për të cilat nuk kishte kushte financiare, Ilirja vendosi të kërkojë kredi nga ndonjë bankë apo mikro-financë. Morri iniciativën dhe u nis për në bankë, ku Iliren e këshilluan dhe e udhëzuan për në FINCA, duke i thënë se është klient potencial për këtu. Ilirja erdhi dhe morri informata lidhur me kushtet e kreditimit prej FINCA-s si dhe vendosi të aplikojë në FINCA për hua me shumën prej 500 euro, të nevojshme për blerjen e materialit. Zgjodhi kredinë grupore së bashku me tri fqinjët e saj, tre vjetë më parë. Pasi që fqinjët e saj morën zanatin, Ilirja vendosi të vazhdoj rrugën e vetme dhe përsëri morri kredi individuale. Me kalimin e kohës filloi t’i angazhonte edhe kunatat e saj në këtë biznes familjar me të cilat edhe jetonte në një shtëpi, kështu që biznesi i saj morri hapat e parë drejt zgjerimit dhe zhvillimit.

Me të ardhurat e saj, Ilirja tani është në gjendje të mbështes djalin 12 vjeçar, i cili ëndërron të bëhet futbollist profesional. Këtë vit, ajo e dërgoi atë në Zvicër që të stërvitet dhe trajnohet.

Kur është pyetur nga FINCA se cili është mesazhi i saj për gratë në biznes, ajo u përgjigj

“Nëse një femër ka vullnet dhe dëshirë për të punuar në lëmin të cilin e ka pasion dhe punon pa orar, kjo femër është një femër e suksesshme”