Besa Guci

Besa Guci një ndërmarrëse nga Prizreni e cila ushtron veprimtarinë e rrobaqepëses për më shumë se 30 vite.

Lendita & Ardita

Lendita dhe Ardita janë shembuj që tregojnë fuqizimin e gruas. Për më tepër se 6 vite, të dy motrat së bashku udhëheqin një ndër kopshtet më të mëdha për fëmijë në Ferizaj, kopshtin “Dielli”.

Fatjona Berisha

Fatjona Berisha është një nga shembujt që tregon fuqizimin e gruas. Falë punës së saj të palodhshme dhe vullnetit për punë, sot ajo së bashku me familjen e saj ka arritur të krijoj një biznes të qëndrueshëm dhe konkurues në treg.

Xheva Haziri

Znj. Xheva Haziri është një nga shembujt që tregon fuqizimin e gruas në rolin sipërmarrëse në Kosovë, gjithashtu e shpesht sa i përket kredimarrjes si grua sipërmarrëse në FINCA Kosovë. Poashtu Znj.

Shadije Asllani

Shadije Asllani, 56 vjeçare, është nga qyteti i Gjilanit. Është një grua e pavarur dhe njëkohësisht luan rolin e kryefamiljares. Znj. Shadije ka 3 fëmijë, njëri nga fëmijët jeton jashtë vendit kurse dy fëmijët tjerë jetojnë dhe veprojnë në Kosovë.

Salih Musliu

Salih Musliu 45 vjeçar jeton në fshatin Dumnicë në dalje të qytetit të Vushtrrisë me gruan, 10 fëmijët, 4 nipat dhe mbesat e tij. Para pesë viteve, ai vendosi ta lërë biznesin e tij tregtarë dhe të filloj një fermë bulmeti.

Xhevat Uka

Xhevat Uka, një kryefamiljar, mori kredinë e parë në FINCA vitin e kaluar për të investuar në tokën e tij. Ai ka ndërtuar një biznes të njëmend familjar në pronën e përbashkët me 21 anëtarët e familjes së tij, ku e gjithë familja punon bashkarisht.

Ilire Ademi

Ilire Ademaj është një nga klientët e FINCA-s, e cila me një hua të vogël u mundua të arrijë ndryshime të mëdha për të ndërtuar një të ardhme më të mirë për familjen e saj.

Zoran Cumpatovic

Zoran Cumpatović, një njeri modest i cili jeton në një fshat të vogël afër vendit të bukur turistik të Brezovicës në Kosovë, punon si roje për të mbështetur gruan dhe katër fëmijët e tij. Marrëdhënia e tij e parë me një bankë ishte zhgënjim i plotë. Kjo ndodhi për shkak se nuk kishte përgjigje të njëmend ndaj nevojave të tij. Mirëpo, kjo ndryshoi pasi u takua me punonjësit e FINCA-s.